Mange traditionelle håndværk: for eksempel slagtning, møbelsnedker- og smedearbejde var i 1800-tallet placeret i baghuse eller mindre lokaler. De havde kun enkelte maskiner, og de producerede på bestilling. Alt det ændrede sig med industrialiseringen, som gjorde sit indtog i alle brancher.

Slagterierne er et eksempel på industrialiseringen af et gammelt håndværk. Udviklingen skete noget senere, og den tekniske udvikling var noget langsommere end indenfor for eksempel møbelindustrien. I dag er forvandlingen total.
Med udviklingen af højtteknologiske opskærings- og sorteringsmaskiner er slagterierne næsten blevet til en procesindustri, hvor produktet glider fra proces til proces til sin endelige form – pakket og klar til salg.

Udviklingen på slagterierne har betydet, at en meget farlig arbejdsplads er blevet væsentlig mere sikker, men også at der i dag er behov for langt mere faglært og specialiseret arbejdskraft, der både kan indstille maskinerne og skære. Denne udvikling er dog ikke generel for hele fødevareindustrien. For eksempel er den teknologiske udvikling fortsat bagefter på fiskefabrikkerne, og dér efterspørgser man fortsat ufaglært arbejdskraft i stor stil.