I 1985 indledes en voldsom strejke på bryggerierne Carlsberg og Tuborg.
Strejken var ulovlig, og Forbundet støttede ikke strejken. Det var en voldsom konflikt, hvor bryggeriarbejderne lavede blokade foran bryggerierne, og politiet blev brugt til at bryde blokaderne. Sammenstødene mellem politi og blokadevagter var voldsomme - både knibler og hunde blev taget i brug i kampene mellem politi og blokadevagter, og blokadevagter måtte springe for livet, når politiets skovvogne kørte gennem blokaderne for fuld fart.

Strejken omfattede over 3000 bryggeriearbejdere og varede 8 uger. Bryggeriarbejderne strejke under parolen: "Teknologien skal aflaste os -ikke afskaffe os", og temaet var altså den nye teknologis indflydelse på beskæftigelsen. De var simpelthen bange for at blive fyrede.

Bryggeriarbejderne følte sig truede af de mange automatiseringer, der skete i løbet af 1970-80erne og ikke mindst af det nye og moderne Carlsbergbryggeri i Fredericia fra 1979. Stridspunktet var, hvor mange arbejdspladser, der skulle skæres bort i løbet af de næste 5 år. Bryggeriarbejderne ville kun acceptere naturlig afgang, hvilket svarede til 813 personer, mens ledelsen krævede, at arbejdspladserne blev reduceret med 1000.

Konflikten blev dyr for de københavnske bryggeriarbejdere og fagforeninger med en samlet bod på over 40 millioner kr., og bryggeriarbejderne fik ikke forhindret nedskæringer. Til gengæld havde bryggeriarbejderne fået en masse erfaring med faglige kampe, for strejken havde været utrolig velorganiseret. Samtidig havde de opnået en fornyet solidaritet mellem de mandlige og kvindelige bryggeriarbejdere, der ellers i mange år havde stået overfor hinanden på de københavnske bryggerier og kæmpet om retten til forskelligt arbejde.